Ексклюзиви
субота, 09 березня 2024 22:15

Чому орхідеї не радять тримати вдома: забобони та реальні загрози

Чому орхідеї не радять тримати вдома: забобони та реальні загрози
Орхідеї шкідливі для людей з алергією. Фото: unsplash.com

Багатьом українцям подобаються орхідеї, вони є чи не в кожній оселі. Хоч ця рослина досить вибаглива, її яскраві квіти подкорюють серця. Крім того, орхідея - чудовий варіант подарунку тим, хто любить квіти, але відмовляється від букетів, мовляв, швидко зів'януть.

Але перед тим, як придбати фаленопсис чи цимбідіум, неодмінно ознайомтесь з рекомендаціями, чому орхідеї не можна ставити вдома. Поруч із забобонами існує кілька досить прагматичних причин відмовитись від купівлі квітки, пише Оbozrevatel.

Рослина-паразит

Люди, не надто близько знайомі з ботанікою, називають орхідеї рослинами-паразитами і поширюють цю їхню здатність також на енергетику. Кажуть, квітка здатна висмоктувати життєві сили зі своїх господарів, позбавляти щастя.

Насправді тропічні орхідеї в природі є епіфітами, а не паразитами. Вони дійсно ростуть на деревах, але не живляться за їхній рахунок, а використовують їх як опору, щоб отримати більше сонячного світла та поживних речовин з повітря та дощової води.

"Жіноча" рослина

Як і будь-яку квітучу рослину, орхідею пов'язують із жіночою енергетикою. Тому забобонні люди приписують квітці здатність відштовхувати від самотньої жінки потенційних кавалерів. Чоловікам при цьому орхідею не радять заводити, щоби вона не "випила" з них всю чоловічу силу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали популярні кімнатні рослини, які можуть отруїти домашніх тварин

Разом з тим, інша прикмета твердить, що тропічна квітка насправді є оберегом для незаміжніх дічат, допомагає їм підтримувати красу та привабливість, продовжує молодість і приносить удачу в коханні.

Вплив на здоров'я

А от кому орхідея справді може зашкодити, так це людям, які мають алергію на пилок. Під час цвітіння вона виділяє його у повітря. Тому чутливий хазяїн може страждати від нежитю та сльозоточивості, головного болю, відчуття сонливості, кашлю та інших симптомів. Саме через це орхідеї не рекомендують ставити у спальні. Ви можете не знати про свою реакцію на пилок квітки і одного разу, коли вона зацвіте, пережити дуже неприємну ніч.

Є кімнатні рослини, які не лише створюють атмосферу затишку, а й позитивно впливають на якість сну. Тому вони мають бути в кожній спальні. Але пам'ятайте, що ці рослини треба ставити не ближче ніж 1-2 м до ліжка.

Однією з таких рослин є алое, яке вночі поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. Такою ж є і каланхое. Воно ще й особливо корисне для тих, кого замучили депресії і тривожні думки.

Зараз ви читаєте новину «Чому орхідеї не радять тримати вдома: забобони та реальні загрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути