пʼятниця, 25 травня 2018 14:15

Чим бойлер відрізняється від проточного водонагрівача

Проточні та накопичувальні водонагрівачі мають рівну кількістю переваг і недоліків, які варто враховувати при виборі пристроїв. Експерти інтернет-магазину "Алло" розповіли, чим відрізняються бойлери від проточних агрегатів і якій техніці віддати перевагу.

Установка і принцип роботи

Водонагрівачі підключаються до магістралей систем холодного і гарячого водопостачання за допомогою жорстких труб. Для їх установки необхідно створити на колекторі додатковий вивід.

Ємнісний водонагрівач (бойлер) завжди наповнений водою, яка періодично нагрівається трубчастим електронагрівачем до заданої температури. Водозабір відбувається з верхньої частини, а холодна вода надходить в бак знизу в міру спустошення.

Проточні пристрої не комплектуються баком. Всередині розташований нагрівальний елемент і теплообмінник, по якому проходить холодна вода з магістралі. Нагрівання здійснюється миттєво, але температура води "на виході" безпосередньо залежить від потужності приладу. Для ванної підійде якісний проточний водонагрівач потужністю понад 7 кВт.

  Проточні та накопичувальні водонагрівачі мають однакову кількістю переваг і недоліків
Проточні та накопичувальні водонагрівачі мають однакову кількістю переваг і недоліків

Переваги і недоліки

Прилади "конкурують" за трьома параметрами: габаритам, енергоефективністю та здатністю водопостачання.

У першому випадку виграє компактний проточний водонагрівач, який можна легко заховати за фальшстіною з гіпсокартону разом з трубами. Габаритний ємнісний бойлер вимагає значного простору для установки і не може монтуватися приховано, оскільки потребує обслуговування.

Накопичувальний прилад споживає для підігріву води близько 1,5-3 кВт в день, а мінімальне енергоспоживання проточного водонагрівача становить 5 кВт, але такої потужності вистачає тільки на обслуговування кухонної раковини. Для повноцінного миття потрібно 7-12 кВт.

Бойлер забезпечить гарячою водою тільки одного користувача при достатньому обсязі бака, який варто вибирати з запасом (мінімум 50-60 літрів на 3-х чоловік). Проточний ж водонагрівач видаватиме достатню кількість теплої води тільки при наявності потужного електрообігрівача.

Зараз ви читаєте новину «Чим бойлер відрізняється від проточного водонагрівача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути