Ексклюзиви
четвер, 13 червня 2019 15:04

Які шпалери краще вибрати для дитячої кімнати?

Які шпалери краще вибрати для дитячої кімнати?
Для дитячої кімнати шпалери краще брати зі спокійним дизайном, заспокійливим відтінком, без зорового "перевантаження"

Правильно підібрані шпалери стануть оптимальним декором для будь-якої кімнати - навіть для кухні. У той же час варто розуміти, що у кожного приміщення є свої вимоги до обробки, що враховують практичні, естетичні, експлуатаційні особливості.

Подивитися каталог сучасної продукції і вибрати фото, 3D, ексклюзивні шпалери для вашого будинку або квартири ви можете на сайті https://art-oboi.com.ua/oboi.

Поговоримо докладніше про шпалери для дитячої кімнати. Які моделі та матеріали варто вибирати в першу чергу?

Безпечні і не токсичні

Деякі типи шпалер можуть виділяти в середовище небезпечні речовини, особливо під впливом сонячних променів, перебуваючи біля батареї або плити. Зі зрозумілих причин наклеювати їх на стіни дитячої вкрай не рекомендується. Якщо можливо, взагалі відмовтеся від таких варіантів - дорослі теж люди.

Віддайте перевагу натуральній сировині без синтетичних домішок. Крім того, уважно прочитайте опис товару та рекомендації виробника на упаковці. Аналогічна ситуація з клеєм: ніяких небезпечних речовин, а ще краще - клеїти на 100% натуральні суміші, що не викликають алергій.

Відмовтеся від моделей з фактурним декором - рано чи пізно він може виявитися в роті або дихальних шляхах малюка. У нашому випадку: чим простіші шпалери, чим менше частин від них можна віддерти - тим краще.

Легкий догляд

Як би ви не хотіли, але з великою часткою ймовірності на нових шпалерах досить швидко з'являться дитячі малюнки або інші сліди ігор. Тому рекомендуємо вам заздалегідь виділити дитині зону, частину стіни або всю стіну, на якій вона зможе малювати. Альтернативний варіант - обзавестися маркерами і шпалерами, з яких можна легко стерти результати художньої активності, сліди їжі, пил і так далі.

Простий дизайн

Обклеїти всю дитячу яскравими шпалерами з кислотними відтінками або помітними малюнками з коміксів - сумнівна затія. Постійна зорове або психічне навантаження від такого декору точно не піде дитині на користь. Навіть якщо спочатку дитина явно виявляє бажання вибрати саме такі шпалери для своєї кімнати.

Звичайно, відмовлятися від дитячих варіантів з героями мультиків, красивою графікою, кольоровими вставками повністю не треба. Просто обмежте їх однією стіною або ділянкою стіни, а інший простір заклейте шпалерами зі спокійним дизайном, заспокійливим відтінком, без зорового "перевантаження".

Зараз ви читаєте новину «Які шпалери краще вибрати для дитячої кімнати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути