Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 14:05

Збирають гроші на памятник Любомиру Гузару

Збирають гроші на памятник Любомиру Гузару
У Вінниці планують встановити пам'ятник Любомиру Гузару Фото: risu.org.ua

У Вінниці планують встановити пам'ятник предстоятелю греко-католицької церкви Любомиру Гузару. Ініціативу висунула місцева парафія Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ із благословення владики Йосифа Міляна. Громада ініціювала збір коштів для монумента.

"Ініціатива встановити пам'ятник Блаженнішому Любомиру з'явилася торік. Ми розмовляли з місцевими істориками, зокрема директором Центру історії Вінниці Олександром Федоришеним. Говорили про те, що Блаженніший Любомир – не тільки церковний діяч, але мудрець нації. Він мав що сказати усім українцям, у тому числі політикам, – розповів представнику Релігійно-інформаційної служби України настоятель монастиря Згромадження воплоченого Слова у Вінниці отець Григорій Рогацький.

На реалізацію проекту необхідно $37 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі знищили православні храми

"Сума велика і ми такої не маємо, але ідея вартує того, щоб старатися, – зазначив священик – Отож, хто може, нехай приєднується пожертвою грошей. Хто не може цього, нехай не зневірюється й єднається з нами у молитві. А Бог допоможе добрій справі".

26 лютого Блаженнішому Любомиру Гузару виповнилось би 86 років. Помер архієпископ-емерит 31 травня 2017-го у Києві. Був першим главою Української греко-католицької церкви і всенародним улюбленцем. Розглядався як один із можливих наступників Папи Римського Івана Павла ІІ.

Він - один із засновників та активних учасників ініціативної групи "Першого грудня", підтримував Революцію гідності.

"Ми мусимо бути того свідомі, що у нашому народі є група людей, для яких найважливіша їхня власна вигода. Яка на це може бути ефективна відповідь? Серед нас дуже багато добрих людей. Але замало бути добрим — треба чинити добро. Якщо хочете жити у нормальній державі, передати її дітям і онукам — чинімо добро", – звертався Любомир Гузар на Майдані Незалежності до сотень тисяч українців.

Зараз ви читаєте новину «Збирають гроші на памятник Любомиру Гузару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути