понеділок, 02 серпня 2021 14:22

Законсервованого восьминога відкопали серед старого аптечного начиння

Під час розкопок на Приморському бульварі Одеси археологи знайшли 80-річне аптечне звалище. Виявили колби різних розмірів та малого восьминога у формаліні.

"Звалище аптечного характеру в Дюка містило десятки флаконів та іншого побитого медичного обладнання, яке датується другою половиною 1930-х - початком 1940-х. Серед усього в ньому опинився і запаяний флакон з нашим "плаваючим" восьминогом. Йому років 80, а, може, і всі 100. Доки всі ми - одесити й гості нашого міста, а також наші батьки, дідусі та бабусі - прогулювалися найвідомішою у світі бруківкою, він спочивав у формаліні на глибині півтора метра в спеціально виготовленій посудині, як анатомічний препарат", - написав у Facebook історик Андрій Красножон.

Поки що важко сказати, чи склянка з восьминогом була предметом для продажу чи частиною декору аптеки. Археолог додав, що метою розкопок був не пошук чогось подібного, а про підсумки експедиції повідомлять пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восьминоги, риби та качки - археологи знайшли раритетну мозаїку

Автор: Андрій Красножон
  Вік склянки з восьминогом оцінили у 80-100 років
Вік склянки з восьминогом оцінили у 80-100 років

Нещодавно у Білгород-Дністровській фортеці в Одеській області археологи знайшли вціліле кам'яне ядро. Знахідку передали до музею фортеці. Такі ядра військо Османської імперії використовувало під час облоги Білгород-Дністровского 1484 року.

Зараз ви читаєте новину «Законсервованого восьминога відкопали серед старого аптечного начиння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути