Ексклюзиви
неділя, 29 листопада 2020 08:21

Україна пообіцяла в ООН взятися за екологію

Україна пообіцяла в ООН взятися за екологію
Сприяння збереженню біорізноманіття є одним із напрямків діяльності Національного екологічного центру України. Фото http://ecology.donoda.gov

Верховна Рада України 29 листопада 1994-го ратифікувала Конвенцію про охорону біологічного різноманіття. Угоду підписали на конференції ООН 1992-го у Ріо-де-Жанейро разом із 140 країнами.

Конвенція - це міжнародна угода щодо збереження біологічного різноманіття, сталого використання його компонентів та рівного розподілу вигод від ресурсів.

За оцінками вчених, у найближчі 100 років на Землі може зникнути половина наявних видів рослин і тварин. Зникнення деяких видів та цілих екосистем призводить до порушення екологічного балансу в біосфері.

Збереження біорізноманіття - одне з найважливіших завдань людства. Конвенція розроблена для відповіді на всі загрози біорізноманіттю. Країни, які приєдналися до Конвенції, мають право розпоряджатися своїми біологічними ресурсами, але несуть відповідальність за їх раціональне використання перед світом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Талі води льодовика створили унікальні озера на Волині

Займаючи менше 6% площі Європи, Україна володіє не менше 35% її біорізноманіття. Сприяння збереженню біорізноманіття є одним із найстаріших напрямків діяльності Національного екологічного центру України.

Шацький національний природний парк створили на території Шацьких озер на Волині 28 грудня 1983 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна пообіцяла в ООН взятися за екологію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути