Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2019 08:21

У США японців поселили в спеціальні табори

У США японців поселили в спеціальні табори
Американці виселяють японців американського похдження. Фото: waralbum

Президент США Франклін Рузвельт 19 лютого 1942 року підписав "Директиву 9066" - влада отримала право примусово вивозити американців японського походження за межі країни.

У грудні 1941 року японський імператорський флот під командуванням віце-адмірала Наґумо Тюїті завдав авіаційних ударів по військових аеродромах на острові Оаху і по кораблях ВМФ США, що стояли на якорі в гавані Перл-Харбор. Для США Перл Харбор став повною несподіванкою і приводом до вступу в Другу Світову війну - 8 грудня вони оголосили війну Японії. Відновили всі затоплені й ушкоджені фрегати окрім "Арізони" й "Оклахоми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На корпусі першого підводного човна розписався президент

За директивою Рузвельта, військові практично зразу ж визначили стратегічно важливою територією все західне узбережжя США. Там проживала більшість американців японського походження.

До червня більше 110 тис. осіб інтернували і переселили у спеціальні табори в глибині країни. Там вони прожили наступні 2,5 роки в складних побутових умовах. 17 грудня 1944 року генерал-майор Генрі Пратт дозволи переселенцям повернутись до своїх домівок.

Перший атомний підводний човен "Наутілус" спустили в США на воду 30 вересня 1954 року. Американська програма будівництва ядерних енергетичних установок була запозичена в Третього Рейху.

Зараз ви читаєте новину «У США японців поселили в спеціальні табори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути