Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 11:59

У школах відзначили річницю радянської воєнної операції

У школах відзначили річницю радянської воєнної операції
УІНП звернувся до Міністерства освіти й науки України, щоб запобігти повторенню таких ситуацій Фото: tema.ee

У школах Присиваської ОТГ Чаплинського району Херсонської області "відзначили" події, пов'язані зі встановленням радянської влади в Україні.

"Йдеться про відзначення 100-річчя переходу через озеро Сиваш під час Перекопсько-Чонгарської наступальної операції 7-17 листопада 1920 року військ Південного фронту Червоної армії під командуванням Михайла Фрунзе проти "Русской армии" генерала Петра Врангеля, що призвела до захоплення та окупації Криму більшовиками", - повідомляє УІНП.

В Інституті розповіли, що школярам показували пропагандистський художній фільм "Маршал революції" про радянського діяча Михайла Фрунзе. Також проводили піший похід "Стежками бойової слави", конференцію для старшокласників та урок історії для 7-8 класів на цю тему.

Проведенням заходів порушили низку чинних законів, адже містили пропаганду комуністичного тоталітарного режиму й підміну понять про Українську революцію 1917–1921 років. Саме тому УІНП звернувся до Міністерства освіти й науки України з проханням вжити відповідних заходів, щоб унеможливити повторення подібних ситуацій у подальшому та запобігти формуванню в учнів спотворених уявлень про українське державотворення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час дистанційного навчання учні частіше скаржаться на мову викладання

Український інститут національної пам'яті випустив просвітницький ролик про боротьбу українського селянства проти колективізації. Події тих часів стали передумовою здійснення Голодомору.

Зараз ви читаєте новину «У школах відзначили річницю радянської воєнної операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути