Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2020 11:16

У лісі знайшли останки бійців Другої світової, яких вважали зниклими безвісти

У лісі знайшли останки бійців Другої світової, яких вважали зниклими безвісти
У лісі знайшли останки бійців Червоної армії. Фото: cheline.com.ua

Пошуковці виявили залишки 2 загиблих у часи Другої світової війни воїнів Червоної армії у лісі між селами Безуглівка та Єліне Чернігівської області.

Працівник Музейно-меморіального комплексу партизанської слави "Лісоград" Денис Дрозд розповів, що належать бійцям 219-ї радянської мотострілецької дивізії. Чоловіки, ймовірно, загинули восени 1941-го, повідомляє ЧEline.

У одного з них виявили медальйон з особистою інформацією. Загиблим виявився Філін Олександр Федорович, який народився 1904-го. До армії чоловіка призвав 7 серпня 1941-го Малоярославецький районний військкомат Калузької області. Вважався зниклим безвісти. Нині пошуковці намагаються знайти його рідних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли масове поховання солдатів

"Якщо буде бажання близьких, ми передамо їм останки на батьківщину загиблого. Нам вдалося визначити, що він із Калузької області. Ми зараз маємо дані його дружини, місто, вулицю та номер будинку, де вони жили. Тому надія на те, що ми знайдемо родичів, є, але, як показує практика, родичі не завжди залишаються жити за тими адресами, які були вказані 70 років тому. А сам боєць народився в зовсім іншій області, тому можуть бути родичі і там", - каже Денис Дрозд.

Ідентифікувати другого бійця, попри наявність такого ж медальйона, не вдалося. Папірець з інформацією повністю вигнив у дерев'яній капсулі.

Загалом із 2006 року в цьому ж лісовому масиві знайшли приблизно 60 солдатів радянської армії.

У вересні 2019-го археологи знайшли масове поховання солдатів часів Другої світової війни неподалік селища Іванівка-2 Харківської області. Вони загинули під час невдалої Харківської наступальної операції - потрапили у Барвінківський котел. За 7 днів дослідникам вдалося виявити 142 загиблих воїнів. У похованнях було від 4 до 20 бійців.

Зараз ви читаєте новину «У лісі знайшли останки бійців Другої світової, яких вважали зниклими безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути