пʼятниця, 23 жовтня 2015 13:05

У Києві розкажуть про політичні організації української діаспори до 1991 року

28 жовтня 2015 року о 14-00 у читальному залі Центрального державного архіву зарубіжної україніки (вул. Солом'янська, 3) відбудеться відкриття виставки "Громадсько-політичні організації української еміграції у боротьбі за незалежність".

Автор: ЦДАЗУ
 

Документи виставки висвітлюють діяльність громадсько-політичних організацій української еміграції у США та Канаді, спрямовану на здобуття Україною незалежності, а саме: Організації державного відродження України, Українського національного об'єднання Канади, Української січової громади, Українського визвольного фонду в Канаді, Українського конгресового комітету Америки, Комітету українців Канади, Світової координаційної ради ідеологічно споріднених націоналістичних організацій, Світового конгресу вільних українців.

Метою діяльності цих організацій була ідеологічна та фінансова підтримка визвольного руху на рідних землях, що перебували у складі СРСР, сприяння патріотичному вихованню української молоді за кордоном і об'єднання українських громадсько-політичних сил у США та Канаді незалежно від їх політичних уподобань. Документи виставки дають можливість прослідкувати еволюцію методів боротьби за незалежність України, починаючи з 30-х років XX сторіччя до досягнення цієї мети у 1991 р.

Вхід вільний. Виставка триватиме до 13 листопада 2015 р.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розкажуть про політичні організації української діаспори до 1991 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути