пʼятниця, 14 червня 2019 07:53

Китайці почали курити "траву" 2,5 тис. років тому

Китайці почали курити "траву" 2,5 тис. років тому
Люди курили марихуану 2,5 тис. років тому. Фото: businessinsider.com

Люди курили марихуану 2,5 тис. років тому під час поховання своїх померлих. Вчені виявили кам'яні жаровні зі слідами каннабінолу у 8 могилах на кладовищі Джирзанкаль в горах Паміру західного Китаю.

Каннабінол утворюється після взаємодії тетрагідроканабінолу із повітрям, а ця речовина, у свою чергу, є найбільш потужною психоактивною речовиною у марихуані, пише Business Insider.

Науковці припускають, що люди у цьому регіоні Китаю, ймовірно, курили марихуану під час церемоній поховання, можливо, як спосіб спілкування з мертвими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопки могили воїна наблизили вчених до розгадки причин загибелі майя

"Це найбільш ранні свідчення того, що люди були під кайфом від марихуани", - розповів Марк Мерлін, ботанік з Університету Гаваї.

Попередні свідчення стародавнього куріння каннабісу базуються в основному на історичних анекдотах, а не на археологічних даних. Грецький історик Геродот писав про ритуальне і рекреаційне використання марихуани серед скіфів приблизно в той самий час, коли ці жаровні були поховані в далекому Китаї.

Невідому рідину у бронзовому горщику знайшли археологи у провінції Хенань у Китаї. За тамтешніми народними легендами, зілля приносить безсмертя людині, яка його вип'є. Це перший випадок, коли виявили міфічні ліки.

Зараз ви читаєте новину «Китайці почали курити "траву" 2,5 тис. років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути