пʼятниця, 27 листопада 2020 14:13

Вийшов перший номер україномовного журналу

Вийшов перший номер україномовного журналу
Журнал "Країна" виходить вже 11 років. Фото: gazeta.ua

Перший номер журналу "Країна" вийшов 27 листопада 2009 року. Перед тим був нульовий випуск зі слоном Боєм на обкладинці.

Видання заснувала видавнича група "Нова інформація", яка 2005-го створила "Газету по-українськи" та 2006 року запустила сайт Gazeta.ua.

У першому номері опублікували репортаж "Віталій Кличко нокаутував брата 6-му раунді", добірку " 5 пам'ятників Степанові Бандері, що найбільше нагадують скульптури Леніна", колонку письменника Юрія Андруховича "Щасливий день" та інші статті.

А також відгуки читачів про нульовий випуск. Багато хто звернув увагу, що цитати персонажів передають російською мовою чи суржиком.

"Щодо мови і стилю написання, то ставлюся до цього досить позитивно. Суржик показує оригінальну мову людини, яка про щось розказує. Наприклад, там про лікаря є, до якого прийшла на прийом пацієнтка і зомліла. То нормально - ця мова показує лікаря, як неграмотного", - відгукнулася ведуча новин на телеканалі "ТРК "Захід" Ірина Третяк.

"Відчувається, що все написане - правда. Про сурдоперекладачку стаття вразила. Це ніби зазираєш в інший світ. Особливо цікава ще історія про Індію. Не думала, що буває десь гірше, ніж у нас", - написала до редакції вчителька англійської мови з Тернополя Зоряна Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці - найбільший народ, який хотіли знищити у ХХ ст. Пам'ять про це стала елементом національної ідентичності: найважливіше в журналі "Країна"

До виходу журналу в сегменті були україномовні тижневики "Український тиждень", "Главред" і "Новинар". 2008 року закрили "Новинар". Наприкінці грудня 2010-го вийшов друком останній номер "Главреда". Журнал "Країна" на ринку преси - 11 років.

1-й номер журналу можна було отримати в подарунок у редакціях у Києві, Львові, Вінниці, Полтаві та Черкасах. Читачі могли взяти до 10 примірників. 2-й номер з'явився 11 грудня, 3-й - 25 грудня.

Із 29 січня 2010 року журнал можна було купувати в точках продажу преси за ціною 7 грн.

Друковану версію журналу "Країна" можете придбати в точках продажу преси чи передплатити - передплатний індекс - 37278. Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов перший номер україномовного журналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути