Ексклюзиви
пʼятниця, 01 березня 2024 10:55

Сина полковника викрали з маєтку

Сина полковника викрали з маєтку
Ліндберг розповів на суді про викрадення дитини і подробиці пошуку. Фото: New York World-Telegram&Sun Collection

Американського хлопчика Чарльза Ліндберга молодшого 1 березня 1932-го викрали з маєтку батьків неподалік від Нью-Йорка. Злочинців шукали 3 роки.

Полковник Чарльз Ліндберг (1902–1974) першим перелетів Атлантичний океан в одномісному літаку. Подорож довжиною майже у 6 тис км Ліндберг здійснив на одномоторному, одномісному моноплані "Спірит Сент-Луїс".

Того дня він уклав свого 2-річного первістка Чарльза-молодшого спати. Коли няня зайшла в кімнату то побачила, що малюка немає. До стіни була прикріплена записка з вимогою викупу. Викрадачі вимагали $50 тис. - це майже $700 тис. на теперішні гроші. Батьки покликали поліцію і ФБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банда грабіжників до ранку рахували вкрадені гроші

Розслідування очолив полковник Норман Шварцкопф. У дитячій кімнаті виявили сліди жовтої глини, на вулиці – саморобну драбину. Експертиза записки показала, що її писав німець.

Протягом 2 тижнів поштою надійшли ще 2 ­записки. Викрадачі обіцяли повернути дитину неу­шкодженою. Ліндберг не витримав і переказав необхідну суму.

12 травня труп Чарльза-­молодшого знайшли в лісі за 6 км від будинку. Хлопчик помер від сильного удару по голові ще в ніч викрадення. Ліндберги віддали будинок на благодійність і переїхали.

Гроші за викуп були мічені. Через 3 роки купюру $10 виявили на заправці в Бронксі. Нею розрахувався столяр Бруно Гауптан, родом із Німеччини. Наступного дня поліція обшукала його дім. У гаражі знайшли $14 тис. Гауптана арештували.

Його стратили на електричному стільці 3 квітня 1936-го.

Банда грабіжників обманом зупинила британський поштовий потяг в графстві Букінгемшир в центральній Англії і викрала 2,3 млн. фунтів стерлінгів 8 серпня 1963-го. У пресі злочин назвали "Великим пограбуванням потяга".

Зараз ви читаєте новину «Сина полковника викрали з маєтку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути