четвер, 20 грудня 2012 15:37

Російські вчені знайшли давній ритуальний камінь

Автор: Фото: mosaica.ru
 

Днями колекція Ундоровського палеонтологічного музею поповнилася новою унікальною знахідкою - ритуальним каменем стародавнього капища народу, який жив на території Середнього Поволжя два тисячоліття тому, повідомляє mosaica.ru.

Як повідомляють співробітники музею, камінь був знайдений ними в останні дні польового сезону на Городищенському плато біля села Городище. Він є великим фрагментом стовбура скам'янілого дерева, вік якого налічує кілька мільйонів років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовида з річки витягали трьома парами волів

"Такі великі камені встановлювалися, як правило, на язичницьких капищах в центрі кола за вівтарем і оточувалися іншими каменями, колодами або ідолами з дерева і каміння. Зы скам'янілими деревами люди пов'язували містичні події або присутність в них божественної сили, з якою можна було спілкуватися за допомогою обрядів і жертвоприношень. До них приносили пожертви й цінності в обмін на прохання про допомогу", - розповів співробітник музею.

Знахідка вже привернула увагу археологів і ботаніків. Роботи з вивчення даної знахідки будуть продовжені, проте вона вже доступна відвідувачам Ундоровського музею.

Зараз ви читаєте новину «Російські вчені знайшли давній ритуальний камінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути