Ексклюзиви
четвер, 24 жовтня 2013 17:27

Російсько-білоруські війська розстріляли середньовічний храм?

У ході спільних навчань Росії і Білорусії "Захід 2013", що проходили в Калінінградській області, з танків і гармат було розстріляно середньовічну кірху 14 століття. В результаті обстрілу споруда отримала значні пошкодження і частково обвалилася. Про це у своєму блозі повідомив користувач Swinokotleta.

"Цієї осені в Калінінградській області відбулися спільні навчання Росії і Білорусії "Захід 2013", під час яких кірха була обстріляна снарядами і була остаточно зруйнована. За круглим отворам чітко видно, що руйнування заподіяні попаданнями снарядів".

Кірха у Гросс Енгелау була побудована в 14 столітті, у часи могутності і фінансового процвітання Тевтонського ордена. Башта кірхи не раз використовувалася під час військових битв в якості спостережного пункту. Відомо, що під час битви при Фрідланде в 1807 році з неї вели спостереження офіцери російської армії. З цією ж метою її використовували і під час Першої Світової Війни.

Зараз ви читаєте новину «Російсько-білоруські війська розстріляли середньовічний храм?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути