четвер, 12 квітня 2018 11:43

"Політично розвинений, ідеологічно стійкий" - оприлюднили досьє на Юрія Гагаріна
12

На честь річниці першого польоту людини в космос 12 квітня 1961 року міністерство оборони Росії опублікувало документи космонавта Юрія Гагаріна.

Оприлюднили технічні документи, накази про присвоєння Гагаріну позачергових та чергових офіцерських звань. Серед матеріалів є наказ про присвоєння йому першого офіцерського звання "лейтенант" після закінчення 1-го Чкаловського військового авіаційного училища льотчиків ім. Ворошилова у жовтні 1957 року, повідомляє NEWSru.com.

Гагаріну позачергового присвоїли звання майора і підполковника після вдалого польоту в космос у квітні 1961 року.

Міністерство опублікувало службову характеристику на Гагаріна, складену за час його перебування в Центрі підготовки космонавтів ВПС. В ній зазначено, що Гагарін – військовий льотчик 3-го класу, має загальний наліт 257 годин, 41 раз стрибав з парашутом. Гагарін був спортсменом-розрядником з баскетболу. Пройшов спеціальні види тренувань: польоти, парашутна підготовка, вправи на центрифузі і на стендах. Володів хорошою координацією рухів. Як льотчик-винищувач характеризувався позитивно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від собаки до електромобіля: найцікавіші польоти у космос

"Стройова виправка і зовнішній вигляд хороші. Має хороший фізичний і високий інтелектуальний розвиток. Здає заліки з загальним балом 4,8. Дисциплінований, грамотний, сумлінний у службі, ввічливий у спілкуванні. В структурі особистості переважають товариськість, оптимізм, здоровий гумор. За характером спокійний, життєрадісний. Критику сприймає правильно, політично розвинений, ідеологічно стійкий, вміє зберігати військову таємницю", - написано у характеристиці.

Оприлюднили документи, які стосуються Юрія Гагаріна
Фото: statuspress.com.ua
Оприлюднили документи, які стосуються Юрія Гагаріна
Оприлюднили документи, які стосуються Юрія Гагаріна
Оприлюднили документи, які стосуються Юрія Гагаріна
Оприлюднили документи, які стосуються Юрія Гагаріна

12 квітня 1961 року космічний корабель "Восток-1", пілотований 27-річним радянським льотчиком Юрієм Гагаріним, стартував о 9:07 за московським часом з космодрому "Байконур" в Казахстані. Зробив за 108 хвилин один виток навколо Землі і о 10:55 приземлився неподалік міста Енгельс - тепер Росія.

Зараз ви читаєте новину «"Політично розвинений, ідеологічно стійкий" - оприлюднили досьє на Юрія Гагаріна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути