вівторок, 17 вересня 2019 08:20

Плавець витягнув із води пасажирів тролейбуса

Плавець витягнув із води пасажирів тролейбуса
За 20 хвилин Карапетян підняв нагору 37 пасажирів із 92. Фото: armeniasputnik

17-разовий чемпіон світу з підводного плавання вірменин Шаварш Карапетян 17 вересня 1976 року врятував 20 пасажирів тролейбуса, що впав із дамби у Єреванське водосховище.

Шаварш із молодшим братом Камо вирушили на ранкову пробіжку. В цей час через дамбу неподалік Єреванського водосховища їхав тролейбус. Якийсь пасажир попросив водія зупинитися, той відмовив. Чоловік вихопив із кабіни ключ і вдарив водія по голові. Некерований транспорт збив дитину, перескочив бордюр і в'їхав у глибоку воду.

Шаварш скинув рюкзак і стрибнув у воду. По одному витягував пасажирів із кабіни й піднімав на гору. Там їх приймав Камо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про легендарного радянського плавця знімуть фільм

За 20 хв. Карапетян підняв нагору 37 пасажирів із 92. 20 із них вижили. Ще 26 врятувалися самотужки. Шаварш пролежав у лікарні півтора місяця. Мав запалення легень і зараження крові – у водосховище зливали каналізацію. Плавець провів у лікарні півтора місяця. Була ймовірність, що він вже не зможе займатися спортом.

Однак пізніше Карапетян повернувся до тренувань і зумів встановити ще один світовий рекорд в плаванні з аквалангом на дистанції 400 метрів. Це був 11-й і останній рекорд в кар'єрі плавця. Карапетян також є 17-кратним чемпіоном світу з підводного плавання. Жоден з урятованих пасажирів тролейбуса не знайшов чоловіка, щоб подякувати.

Logos Film Company приступила до роботи над художньою стрічкою про життя радянського плавця Шаварша Карапетяна.

Зараз ви читаєте новину «Плавець витягнув із води пасажирів тролейбуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути