четвер, 15 листопада 2018 13:31

Незважаючи на сніг - археологи взялися розкопувати Володимирську гірку

Незважаючи на сніг - археологи взялися розкопувати Володимирську гірку
Перед будівництвом мосту археологи розпочали розкопки. Фото: "Вечірній Київ"

На Володимирській гірці у Києві почались археологічні дослідження перед будівництвом велосипедно-пішохідного мосту до Арки дружби народів.

Науковці з Інституту археології НАНУ провели дослідження на площі 100 кв. м. Якщо не буде знахідок, то за 2 тижні на цій ділянці розпочнуть бурові роботи зі встановлення опори майбутнього мосту. Більше на цій ділянці жодних будівельних робіт не передбачається, повідомляє "Вечірній Київ".

Будівництво у парку "Володимирська гірка" схвалено ЮНЕСКО й українськими органами охорони пам'яток, повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці археологи дослідили старовинну башту - фото знахідок

За словами археолога Вячеслава Баранова, група якого проводить нині дослідження, поки у кількох виритих шарах ґрунту немає ознак культурних шарів, не виявлено знахідок. Є дані, що ця тераса була створена у XIX ст. під час спорудження пам'ятника князю Володимиру. За науковими припущеннями, на Володимирській гірці можуть бути знахідки, адже про присутність киян на цьому місці відомо з часів заснування Києва.

Науковці зазначають, що вони досліджують лише невелику пляму на території гірки, яка потрапить у зону встановлення опори.

На території Києво-Печерської лаври археологи виявили оборонну стіну XII ст. "Виявлена пам'ятка є унікальною, адже нині в Україні відомі, окрім неї, ще лише два об'єкти монументальної фортифікації давньоруського часу, а конструкція виявлених фундаментів взагалі поки що єдина серед усіх пам'яток Київської Русі", - повідомив завідувач науково-дослідного сектора археології заповідника Сергій Тараненко.

Зараз ви читаєте новину «Незважаючи на сніг - археологи взялися розкопувати Володимирську гірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути