Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2019 08:20

Відкрили 169-метровий пам'ятник першому президенту

Відкрили 169-метровий пам'ятник першому президенту
Будівництво памятника президенту Джорджу Вашингтону. Фото: ВВС

У столиці США 21 лютого 1885 року відкрили пам'ятник першому президенту країни Джорджу Вашингтону. 169-метровий мармуровий обеліск, збудований за проектом архітектора Роберта Міллса. На роботу пішло 36 років.

Меморіал Джорджа Вашингтона був створений за образом і подобою класичного єгипетського обеліска. 50 прапорів оточують платформу меморіалу і символізують кількість штатів. Якщо піднятися на ліфті до вершини цієї піраміди, то з вікон на оглядовому майданчику відкриються види на Меморіал Лінкольна, Білий дім, Меморіал Томаса Джефферсона і будівля Капітолію.

Монумент зроблений із мармуру, граніту і мідного кварциту є одночасно найстрункішою висотною спорудою у Вашингтоні і світі. Всередині Монументу є 193 пам'ятних камені з вигравіруваними на них присвятами, які надані численними урядами і організаціями з усього світу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник президентам висікли з гори

Джордж Вашингтон вважається найвизначнішим військовим і політичним лідером США, який діяв з 1775 до 1797 року. Як командуючий Континентальною армією виборов перемогу Америки над Великою Британією. Очолював процес написання американської Конституцію.

Президент Сполучених Штатів побудував сильну і фінансово спроможну націю. Після його смерті Конгрес надав згоду на побудову монументу у Вашингтоні. Але це рішення було відкликане республіканцями. Безкінечні політичні чвари не дозволяли завершити монумент Вашингтона аж до кінця ХІХ століття.

Будівництво найбільшого пам'ятника світу — 18-метрових голів президентів завершили 31 жовтня 1941 року на горі Рашмор в США. В гірській породі висічені обличчя чотирьох президентів США: Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта і Авраама Лінкольна. Гора знаходиться біля міста Кістоун у Південній Дакоті.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили 169-метровий пам'ятник першому президенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути