Ексклюзиви
субота, 28 березня 2020 03:13

На околиці міста знайшли доісторичне поселення

На околиці міста знайшли доісторичне поселення
У Словаччині знайшли давнє поселення. Фото: The Slovak Spectator

На околиці селища Зелений Крічек біля міста Трнава в Словаччині виявили безліч фрагментів кераміки, кістяних і кам'яних знарядь віком понад 6 тис. років.

Археологи виявили об'єкт, який є частиною великого поселення епохи неоліту. В землі знайшли велику кількість фрагментів покритих візерунками керамічних судин, повідомляє The Slovak Spectator.

Візерунки свідчать, що посуд створили представники маловивченої культури Ленд'єл. Це центральноєвропейська археологічна культура епохи неоліту віком близько 4900-3400 років до н. е.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи показали давню позолочену колісницю, яку відкопали на цвинтарі

На місці поселення також виявили знаряддя та інструменти, виготовлені з каменю і кісток тварин. Припускають, що їх створили майстри раннього періоду культури Ленд'єл.

"До сьогоднішнього дня питання про існування тут великого поселення епохи неоліту залишався відкритим. Його виявлення - наслідок щасливого збігу обставин, тому що залишки об'єкта збереглися у вузькому просторі між фортечною стіною і засипаним в незапам'ятні часи міським ровом", - розповів Пітер Гржнар з Трнавської регіональної ради з пам'ятників.

У Китаї археологи знайшли найдавнішу в країні міську дренажну систему. Знахідці понад 4 тис. років. Припускають, що її збудували представники давньої культури Луншань.

Зараз ви читаєте новину «На околиці міста знайшли доісторичне поселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути