Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2019 08:21

На мюзикл пускали тільки повнолітніх

На мюзикл пускали тільки повнолітніх
Актори знімають халати у першій частині мюзиклу "О! Калькутта!". Фото: finalprojectprocess

В бродвейському театрі 17 червня 1969 року відбулася прем'єра мюзиклу "О! Калькутта!"- першої постановки, в якій на сцені грали оголені актори.

Англійська назва п'єси "Oh! Calcutta!" – каламбур слів, що означає: "Яка у тебе красива дупа!". Музична п'єса складається з двох частин і фіналу. У більшій частині сцен актори грають і танцюють абсолютно оголеними. Музичну частину шоу створювали три композитора - Пітер Шикель, Роберт Денніс і Стенлі Уолден.

У створенні більшої частини сцен ревю брали участь Джон Леннон з бітлів, ірландський модерністський письменник і один з основоположників театру абсурду Семюел Беккет і Жюль Феіффе. Сам театральний критик Кеннет Тайнен описував своє "дітище" як високоінтелектуальну протиотруту до позбавленого смаку шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музиканти допомогли поліції зменшити злочинність

Авангардистський мюзикл мав справжній успіх, і навіть був записано на плівку і поданий в ефір в рамках "вечора цивілізованої еротики". У той час шоу вважалося найтривалішим за часом в історії бродвейських виступів.

На сьогоднішній день "О! Калькутта'' на шостому місці в рейтингу найбільш тривалих шоу на Бродвеї. Мюзикл показували 13 років поспіль. Впускали в театр лише повнолітніх. Багато міст і муніципалітетів заборонили покази у своїх театрах.

В нью-йоркський аеропорт імені Джона Кеннеді 8 лютого 1964 року прибув британський гурт Beatles. Відтоді у світі почалася "бітломанія" - фанатичне захоплення творчістю гурту.

Зараз ви читаєте новину «На мюзикл пускали тільки повнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути