середа, 28 липня 2021 08:21

На березі річки виявили поклади золота

На березі річки виявили поклади золота
Золото у Монтані було найвищої проби і хорошої якості. Фото www.legendsofamerica.com

У американському штаті Монтана 28 липня 1862-го почалася золота лихоманка. Чоловіки на березі річки знайшли золоті самородки найвищої якості.

У США золото знаходили по всіх штатах країни. Більшість золотих районів у штаті Монтана знаходиться у західній частині штату, біля кордону штату Айдахо.

Перші відкриття золота в штаті були біля містечка Банак та річки Крик. Після цього у штат почали з'їжджатися старателі. Швидко побудували гірничий табір. Більшість золотошукачів мешкали в наметах, печерах, землянках, хатах та вагонах. Ранні поселенці приїжджали фургонами, кіньми, пароплавом.

До Банака кинулися дезертири, злочинці, злодії, бізнесмени. Протягом декількох тижнів Монтана була поселенням тисяч шукачів і шукачів фортуни серед золотої лихоманки. Віддалений регіон не мав правоохоронних органів та системи правосуддя, за винятком шахтарських судів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік знайшов великий злиток золота

Регіон став небезпечним. Банди за місяць вбивали і грабували до сотні старателів. До родовищ добирався кожен третій - решта поверталися або гинули, вмирали від виснаження й цинги. Золото знаходив кожен десятий із прибульців. З них розбагатіти на знахідках вдавалося половині.

Золото знаходили до 1870-го. Згодом дорогоцінний метал залишився тільки глибоко під землею.

У Південній Африці 6 грудня 1869-го відкрили поклади алмазів. Африканські діаманти вважалися справжньою геологічною сенсацією. Родовище в Кімберлі було воронкоподібним геологічним тілом, заповненим породою, що включала алмази.

До кінця ХIХ ст. сумарний видобуток алмазів у Південній Африці становив близько 60 млн каратів - 12 тис. кг. В країні і досі видобувають половину світових запасів алмазів у світі.

Зараз ви читаєте новину «На березі річки виявили поклади золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути