середа, 19 червня 2019 17:46

З'ясували приналежність мурів, знайдених під фонтаном

Автор: dyvys.info
  Під фонтаном "Кульбаба" виявили церковні мури
Під фонтаном "Кульбаба" виявили церковні мури

Розкопані під час реконструкції львівського фонтану "Кульбаба" мури належать давньому храму Воздвиження Чесного Хреста. Костел спорудили навпроти Галицької брами міста у 1530-х, а розібрали наприкінці XVIII ст. разом із міськими укріпленнями.

"Сьогодні у Галицькій адміністрації Львова відбулась нарада щодо фонтану "Кульбаба". Новини такі: археологи РАС на ділянці працюватимуть ще мінімум 2 тижні. Завдання – максимально розкрити та дослідити фундаменти, приналежність яких до давнього храму Воздвиження Чесного Хреста підтвердилась. За результатами археологічних досліджень буде розроблено новий проект облаштування цієї території", – повідомили у Рятівній археологічній службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині лунатимуть тривожні сирени

Площа Галицька, де виявили мури, історично сформувалась на території частини колишнього Галицького передмістя Львова, що колись прилягало до міських укріплень із південного боку. У давнину тут розташовувалось поселення "Під сторожею". 2 лани з цією назвою навпроти Галицької брами згадуються у королівському привілеї ще 1386-го.

Археологи працюватимуть тут щонайменше 2 тижні.

У Львові будівельники виконували реконструкцію фонтану "Кульбаба" і натрапили на старі мури. Фонтан діяв із кінця XIX ст. на площі Галицькій у центрі міста. Працівники одразу сповістили міських археологів.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували приналежність мурів, знайдених під фонтаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути