Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 12:39

Магія символів - музей буде показувати дітям, як писали до появи абетки

Магія символів - музей буде показувати дітям, як писали до появи абетки
У Національному музеї історії України запускають серію дитячих освітніх програм про розвиток писемності на теренах України. Фото: nmiu.kontramarka.ua

Національний музей історії України в Києві розпочинає серію авторських освітніх дитячих програм "Магія символів". Їх присвячено історії писемності на українських землях.

Під час першої програми "Як писали до появи алфавітів?" діти помандрують у дописемні часи, де спробують зрозуміти, як давні люди зображали світ навколо себе, передаючи власні думки та враження через відстань і час, а також - як їм у цьому допомагали предмети, піктограми й символи, інформує "Історична Правда".

Проводитимуть програми науковці музею, куратори виставки "Homo scriptor. Людина, яка пише" - Олексій Савченко та Володимир Колибенко.

Дитячий день відбудеться цієї неділі, 20 вересня, о 12:00. Запрошують дітей 7-14 років. Тривалість 2 год. Вартість квитка - 200 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені змінили думку про авторів давніх наскельних малюнків

Зазначають, що у зв'язку з епідемічною ситуацією кількість місць обмежена, тому квитки бажано купувати заздалегідь. Їх можна придбати в касі музею щодня або замовити онлайн.

Український художник-графік Василь Чебаник вважає, що українська мова повинна отримати національну абетку. Починаючи з 1970-х він працює над візуалізацією української мови. Переконаний, що власна абетка відрізняє мову від діалекту, а справжню націю від жителів колонії.

Зараз ви читаєте новину «Магія символів - музей буде показувати дітям, як писали до появи абетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути