Ексклюзиви
неділя, 18 жовтня 2020 01:13

Козацький літопис видали окремою книгою

Козацький літопис видали окремою книгою
Видали літопис Самійла Величка. Фото: Олександр Ткаченко

У Національному історико-культурному заповіднику "Гетьманська столиця" в Батурині Чернігівської обл. відбулася презентація козацької пам'ятки "Літопис" Самійла Величка.

"Символічно, що саме цього дня у відновленій "гетьманській cтолиці" Батурині відбулася презентація унікальної козацької пам'ятки – "Літопису" Самійла Величка. Масштабна праця Величка дозволяє кожному з нас зануритися у події козацького періоду історії України, переосмислити безліч історіографічних міфів та дізнатися про те, чим ще ми можемо пишатися", - написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Facebook.

Міністр висловив вдячність групі професора Тетяни Таїрової-Яковлевої, керівниці Центру вивчення історії України, історикам Національної академії наук, видавцям та українським меценатам, коштом яких було видано літопис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських письменників засудили до вищої міри покарання

"Його дослідження та вивчення велось впродовж 3-х століть. Тепер ми маємо перше видання повного оригінального тексту з багатьма через цензуру раніше невивченими фактами. Сама пам'ятка зберігається у Санкт-Петербурзі", - зазначив Ткаченко.

В Україні стартував проєкт "Екземпляри ХХ" – спрямований на вивчення знакових періодичних видань про літературу і мистецтво XX століття, які виходили на території України або створювались українцями діаспори. Проєкт реалізується культурно-видавничим медіа "Читомо" за підтримки Українського культурного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Козацький літопис видали окремою книгою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути