пʼятниця, 14 червня 2019 11:22

Як у "Грі Престолів": відкопали шкіряний одяг із вишитим драконом

Автор: yorkpress.co.uk
  У Йорку, Великобританія знайшли елемент одягу із зображенням дракона
У Йорку, Великобританія знайшли елемент одягу із зображенням дракона

Середньовічний артефакт знайшли електрики у місті Йорк у Великій Британії. Ним виявився шматок добре збереженого елементу одягу - шкіри із зображенням дракона.

"Під час ремонтних робіт ми тісно співпрацюємо з Йоркським археологічним фондом. Днями міняли високовольтний кабель. Не очікували розкопати щось таке цікаве. Фрагмент шкіри з малюнком середньовічного дракона виглядає так, ніби він прямо з "Гри престолів", - зазначив бригадир Майк Хаммонд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підлозі будинку знайшли скарб

"Це неймовірно гарно збережений і фантастично прикрашений фрагмент шкіри. Ймовірно, зберігся завдяки глибині, на якій знаходився. Він нижче рівня каналізації, яка була прокладена більш ніж 100 років тому", - додав керівник проекту з Йоркського археологічного інституту Тобі Кендалл. Про це повідомляє York Press.

Середньовічну шахову фігуру вартістю $1 млн знайшли у родинній скрині в шотландському Единбурзі. Вона вважалася втраченою понад 200 років.

Дід тієї родини скуповував антикваріат. Придбав шахову фігуру всього за 5 фунтів 1964-го. Жодного уявлення про цінність фігурки, зробленної з кістки, не мав. Передав її на зберігання сім'ї. Родичі піклувалися про неї 55 років, перш ніж взяти до аукціонного будинку Sotheby's у Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Як у "Грі Престолів": відкопали шкіряний одяг із вишитим драконом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути