неділя, 26 травня 2019 08:21

Почали будівництво автозаводу

Почали будівництво автозаводу
Адольф Гітлер і "Фольксваген". Фото: www.dw.com

Перший камінь під новобудову заводу "Фольксваген" 26 травня 1938 року в місті Вольфсбург Адольф заклав Гітлер.

Його вважають ідейним творцем автомобіля. Канцлер Німеччини наказав конструктору Фердинанду Порше розробити надійний, міцний і доступний за ціною автомобіль. Машина мала розганятися максимально до 99 км/год і перевозити двох дорослих людей і трьох дітей. Авто мало коштувати 990 рейхсмарок, що дорівнювало приблизно 8 середньомісячним заробітним платам робітника в 1936 році. Це було трохи дешевше, ніж коштував "Форд" на той час.

Модель VW 1200 обладнали люком на даху. Він давав відчуття свіжості в салоні, коли автомобільних кондиціонерів ще не було. Так народився Volkswagen Käfer - жук. У народі відомий як Beetle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюбленець Гітлера і конструктор наймасовішого авто: народився Порше

Volkswagen запустили у масове виробництво. 5 серпня 1955 року з конвеєра заводу Volkswagen у Вольфсбурзі зійшов мільйонний "Жук". Автомобіль із заокругленним кузовом та опозитним чотирициліндровим двигуном став символом німецького економічного дива.

Останній "жук" зійшов з конвеєра на заводі VW в мексиканському місті Пуебло 30 липня 2003 року. Він став наймасовішим автомобілем в історії.

3 вересня 1875 року народився німецький автомобільний конструктор Фердинанд Порше. У 1931-му він заснував компанію Porsche. Зараз вона спеціалізується на виробництві спортивних машині та автомобілів люкс-класу.

Зараз ви читаєте новину «Почали будівництво автозаводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути