пʼятниця, 19 січня 2018 04:20

Джеймс Камерон через 13 років побив власний рекорд з касових зборів фільмів

Джеймс Камерон через 13 років побив власний рекорд з касових зборів фільмів
Фільм Джеймса Камерона "Аватар"

19 січня 2010 року фільм режисера Джеймса Камерона "Аватар" побив рекорд його ж фільму "Титанік" (1997) у прокаті. Загалом у світовому прокаті фільм зібрав $2 млрд 782 млн. Він став найкасовішим фільмом за всю історію світового кіно. В Україні фільм теж встановив касовий рекорд, зібравши $8,6 млн, попередній рекорд становив трохи більше $4 млн.

"Аватар"—науково-фантастичний 3D-фільм режисера, продюсера та сценариста Джеймса Кемерона. Вийшов 17 грудня 2009 року. В прокаті фільм перебував до 12 серпня 2010. Сценарій для фільму Джеймс Кемерон написав ще в 1994 році. Режисер казав, що джерелом натхнення для нього стали книги наукової фантастики, прочитані ним у дитинстві.

Сюжет фільму: в 2154 році на Землі немає запасів корисних копалин, їх люди шукають на планетах Всесвіту. Колишній морський піхотинець, а зараз інвалід Джейк Саллі отримує завдання вирушити на планету Пандора. Там корпорації добувають рідкісний мінерал. Саллі бере участь у програмі "Аватар" - його свідомість підключають до біологічного тіла "аватара" - корінного жителя планети - На`Ві. Його завдання - знищити цей народ, але Джек стає на бік Пандори і допомагає боротися проти корпорацій землян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одну серію мультсеріалу про родину Сімпсонів знімають півроку

Багато хто вважає "Аватар" проривом в області технології випуску фільмів завдяки стереоскопічним камерам, спеціально сконструйованим для зйомок фільму. Після цього фільму відбулася своєрідна 3D-революція в кіно, багато фільмів почали випускати у цьому форматі та були переобладнані численні кінотеатри для їх показу.

Зараз Джеймс Кемерон знімає сиквел "Аватар 2", вихід якого планується на кінець 2019 року. Відомо що частина подій відбуватиметься під водою в океанах Пандори, у головних ролях залишаться Зої Салдана та Сем Вортінгтон, можливе також "воскресіння" Сіґурні Вівер

Зараз ви читаєте новину «Джеймс Камерон через 13 років побив власний рекорд з касових зборів фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути