понеділок, 24 вересня 2018 15:02

"Бояться і після смерті" - розбили бюст українського політика

На столичному Байковому цвинтарі вандали спаплюжили могилу ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського. Оновлений бюст презентували 8 вересня.

Автор: Зі сторінки Сергія Алфьорова.
   Розбили погруддя Миколи Міхновського – у мережі ширяться обурені дописи
Розбили погруддя Миколи Міхновського – у мережі ширяться обурені дописи

"Міхновського боялися за життя і майже 100 років після смерті. Не писатиму про те, що гроші збирали зі світу по копійці. Навіть якщо знайдуть одного-двох ідіотів - що їм буде? Що було тому кримчаку, що зламав пам'ятні знаки Героям Небесної сотні рік тому? Нічого. Хіба 30 діб СІЗО чи штраф, - пише Сергій Алфьоров на сторінці у Facebook. - Питання у нашій позиції. Країна веде війну. Щоб подібні дії припинилися, ми маємо на рівні військового положення реагувати на цей і попередні вчинки. Де отримали свої 10 років виконавці подібних акцій?".

Про акт вандалізму було повідомлено заступника голови Спілки офіцерів України Євгена Лупакова та керівника історичного клубу "Холодний Яр" Романа Коваля. Саме вони займалися відновленням погруддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відзначають День героїв: історія свята

Згодом було складено заяву на завідувача Байкового кладовища Андрія Юхимчука та міністра внутрішніх справ України. Працівники полііції, що прибули на місце події, складати протокол відмовилися.

Увечері 22 вересня прес-служба київської поліції повідомила, що затримано зловмисника, який позаторік уперше зруйнував пам'ятник Миколі Міхновському.

Наразі справа про паплюження могили Миколи Міхновського вже перебуває в суді.

Микола Міхновський (1873-1924) - пропагував українські національної ідеї на Харківщині та Донбасі.

Перший ідеолог українського націоналізму та організатор війська. Член Братства тарасівців. 1902-го заснував Українську народну партію. Написав брошуру "Самостійна Україна" та підготував 1905-го проект Конституції. Автор гасла "Самостійна Україна - від Сяну до Кавказу".

Зараз ви читаєте новину «"Бояться і після смерті" - розбили бюст українського політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути