Ексклюзиви
середа, 19 червня 2019 14:28

Бокали та рештки білизни: археологи натрапили на бордель

Автор: livescience.com
  Археологи розкопали колоніальну таверну та бордель XVIII ст.
Археологи розкопали колоніальну таверну та бордель XVIII ст.

Археологи відкопали зруйновану британськими військами будівлю у місті Брансуік, Північна Кароліна, США. Вона датується 1776-м. Вчені ідентифікували її як колоніальну таверну. Будівля не нанесена на жодну історичну карту цього регіону.

Руїни закладу мають площу близько 37 кв. м. Розташовуються на глибині 5 м. Саму будівлю знищила дотла велика пожежа. Проте усі предмети того часу збереглись майже в ідеальному стані. Це сталося тому, що їх поховали під собою обвалені стіни, повідомляє Live Science.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що зроблять із давнім житлом гончара

Археологи розкопали курильні трубки, бокали, латунні крани з під великих винних бочок. Виявили також різноманітні жіночі аксесуари, привезені з Європи, - застібки для білизни, наперстки, булавки. Дослідники переконані, що, окрім алкогольного відпочинку, тут надавали й сексуальні послуги. Проте точних даних про призначення будівлі не існує. Можливо, її побудували між 1730-1740 роками.

Автор: livescience.com
  Латунна ручка. Використовувалась для наливання вина з бочки.
Латунна ручка. Використовувалась для наливання вина з бочки.

Археологи планують повернутися на місце наступного літа, щоб продовжити розкопки. Сподіваються виявити ще більше предметів, які пройшли шлях з Європи у Америку.

Трофейні черепи виявили археологи, які досліджують цивілізацію майя у джунглях Белізу. На думку дослідників, черепи можуть пролити світло на дивне падіння цивілізації майя.

Під час розкопок давнього міста цивілізації майя Пакбітуну виявили могилу давнього воїна. Його прикрашали осквернені та пофербовані людські черепи. Небіжчик носив їх на шиї як підвіски. Черепи являли собою військові трофеї.

Просвердлені отвори тримали пір'я та шкіряні ремени. Інші отвори служили для того, щоб закріпити щелепи на місці та підвісити череп навколо шиї воїна. Одна з щелеп прикрашена червоною фарбою. На ній присутнє гліфівське письмо, яке знаходили на горщиках і камінні.

Зараз ви читаєте новину «Бокали та рештки білизни: археологи натрапили на бордель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути