вівторок, 06 березня 2018 23:13

Аргентинці стали першими жертвами польського "антибандерівського закону"

Аргентинці стали першими жертвами польського "антибандерівського закону"
Газета написала матеріал про погроми в Польщі. Фото: Página12

Першим, кого звинуватили в порушенні польського закону про Інститут національної пам'яті стала аргентинська газета Pagina 12.

Сайт газети та її журналіста Федеріко Павловського наближена до польського уряду громадська організація "Редут доброго імені" звинуватила в "діях, спрямованих на шкоду польської нації і репутації польських солдатів", повідомляє ТСН.

Для статті про єврейський погром у Єдвабному в північно-східній Польщі 10 липня 1941 року сайт використав фото 1950-х років із зображенням солдата польського антикомуністичного опору після Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не зможуть вільно працювати у польських архівах

У відповідь ЗМІ випустило матеріал про історичний ревізіонізм у сучасній Польщі. Сайт звинуватив поляків в цензурі критичних думок серед міжнародної спільноти.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до закону про польський Інститут національної пам'яті. Зміни передбачають кримінальну відповідальність за заперечення "злочинів українських націоналістів". Закон передбачає кримінальне покарання за публічні звинувачення на адресу Польщі у злочинах, скоєних під час Голокосту, у пособництві нацистської Німеччини, військові злочини або злочини проти людяності. Також закон забороняє заперечення Волинської трагедії і пропаганду "бандерівської ідеології".

Зараз ви читаєте новину «Аргентинці стали першими жертвами польського "антибандерівського закону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути