Ексклюзиви
субота, 24 жовтня 2020 08:21

Жінка кинулася з найвищого водоспаду

Жінка кинулася з найвищого водоспаду
60-метрову висоту Ніагарського водоспаду у бочці подолала 63-річна американка Анна Едсон Тейлор. Фото: nflibrary.ca

Американка Анна Едсон Тейлор 24 жовтня 1901-го стала першою жінкою, що успішно спустилась бочкою по Ніагарському водоспаду з боку США. Подолала 60-метрову висоту водоспаду.

Після загибелі чоловіка в Громадянській війні в США та смерті сина, молода шкільна вчителька Анна Едсон Тейлор зважилася покинути рідне місто в пошуках пригод. До 60 років осіла в місті Бей-Сіті, штат Мічиган. У пошуках заробітку Тейлор натрапила на газетну замітку. Вона розповідала, як місцеві екстремали влаштовують небезпечні шоу поблизу Ніагарського водоспаду і отримують за це непогані гроші.

Місіс Тейлор вирішила, що знайшла хороший спосіб поповнити банківський рахунок. Жінка вирішила підкорити водоспад, спустившись з нього в дерев'яній бочці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік вивільнився з гамівної сорочки

За допомогою Тейлор звернулася до організатора масових заходів Френка Рассела. Після того як сторони підписали угоду, Рассел взявся за промо-кампанію майбутнього шоу. Півтораметрову дерев'яну бочку із ковдрою всередині засмолили і щільно закрили, коли жінка туди залізла. Її зіштовхнули з канадського боку водоспаду, а потім виловили нижче по течії ріки. Жінка мала лише подряпини.

Після того подорожувала різними містами із бочкою і розповідала про свій подвиг. Згодом знамениту бочку викрав її близький друг Рассел.

Наступні двадцять років Тейлор заробляла, влаштовуючи зустрічі з шанувальниками. Вона померла в злиднях і похована на кладовищі неподалік від Ніагарського водоспаду.

Зараз ви читаєте новину «Жінка кинулася з найвищого водоспаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути