понеділок, 09 вересня 2019 11:51

Як жили корейці до приходу комуністів – добірка фото
11

На півночі Корейського півострова 9 вересня 1948-го проголосили про створення Корейської Народно-Демократичної Республіки. Її очолив прем'єр-міністр 36-річний комуніст Кім Ір Сен.

Після Другої свтової війни США та СРСР окупували Корею. На території радянської окупаційної зони створили Тимчасовий народний комітет Північної Кореї на чолі з Кім Ір Сеном, який воював у складі Червоної Армії. Створили Трудову партію Кореї та провели націоналізацію землі. Радянська окупаційна адміністрація не допустила міжнародну групу з підготовки загальних демократичних виборів на території усього Корейського півострова. В ООН прийняли рішення проводити вибори на тій частині Кореї, де це зробити можливо, - на півдні. Після їхнього проведення -15 серпня 1948-го - створили Республіку Корею зі столицею у Сеулі.

У відповідь на це у Пхеньяні відбулась нарада. На ній вирішили провести загальні вибори на всьому Корейському півострові до єдиних Верховних народних зборів. На півночі вибори відбулись відкрито, а на півдні — нелегально. На першій сесії Верховних народних зборів у Пхеньяні прийняли конституцію та проголосили Корейську Народно-Демократичну Республіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ті, що пережили фашизм, – італійці на ретро фото

Пропонуємо переглянути фото Кореї 1903-го, які зберігаються у одному з інтернет-архівів. Більшість світлин були зроблені в місті Пхеньян, яке сьогодні є столицею Північної Кореї. На світлинах зафіксоване буденне життя корейців.

Фото корейців, зроблені 1903-го
Фото: picryl.com
Фото корейців, зроблені 1903-го
Фото корейців, зроблені 1903-го
Фото корейців, зроблені 1903-го
Фото корейців, зроблені 1903-го

Gazeta.ua пропонує переглянути світлини столиці Фінляндії – Гельсінкі. Вони зроблені у 1910-1917-х.

Місто розташоване на півдні країни, на березі Фінської затоки Балтійського моря. Протягом 1808-1917-х воно належало Російській імперії.

Зараз ви читаєте новину «Як жили корейці до приходу комуністів – добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути