вівторок, 25 квітня 2017 16:37

Жінка пам'ятає ідеально кожен день її життя від народження
8

Британка пише книгу спогадів про перші дні після народження
Фото: boredpanda
Британка пише книгу спогадів про перші дні після народження
Британка пише книгу спогадів про перші дні після народження
Британка пише книгу спогадів про перші дні після народження
Британка пише книгу спогадів про перші дні після народження

Розповісти події кожного дня від народження може британка Ребекка Шаррок. Їй 27 років. Отримала особливу здатність через те, що в мозку не працює механізм, який відповідає за забування інформації. Розповідає boredpanda.

Ребекка має так звану Високу автобіографічну пам'ять. Таких людей в світі налічують за різними даними 60-80. жінка може розповісти про бажання, які мала у 18 місяців від появи на світ, або про те, як фотографувалася в автомобілі у 12 днів від народження.

"Мої батьки посадили мене на водійське крісло автомобіля. Це була ідея мого батька, - згадує Ребекка події багатолітньої давнини, - та залишали на сидінні, поки не зробили фотографії. Мені, новонародженій, було цікаво, що відбувається з кермом та спинкою до сидіння, які були розташовані значно вище від мене. Хоча я ще не мала здатності встати і дослідити ці об'єкти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чашка чаю в день захистить здоров'я мозку

Жінка розповідає, що була здивована, коли прочитала в газеті про те, що людина не може пам'ятати події, які з нею траплялися до того, як їй виповнилось 4 роки.

"Я пишу книгу "Моє життя, як пазли" та описую події, які пам'ятаю до чотирирічного віку. На початку життя мене оточувало багато іграшок. А в мій перший день народження я не могла зрозуміти, що діється і плакала, коли мама намагалася вдягнути на мене сатинове плаття. Тоді мені казали, що це мій день. і тому стільки багато людей поприходило, щоб мене привітати", - каже Ребекка.

З часів дворічного віку Ребекка згадує, як гралася маленьким поїздом та святкувала різдвяні свята з родиною та меншою на рік сестрою.

Особливість мозку жінка використовує у щоденному житті. Наприклад, їй легко запам'ятовувати прочитане у книжках. Історію про Гаррі Потера вона може розповісти дослівно.

Споживання вина є високоефективним засобом активізації роботи головного мозку людини. На думку американських вчених, робота мозку поліпшується, більше, ніж під час інтелектуальних розминок або прослуховування музики.

Зараз ви читаєте новину «Жінка пам'ятає ідеально кожен день її життя від народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути