середа, 16 червня 2021 10:04

Жінка народила в прямому ефірі

16 червня 1998 року вперше в прямому ефірі на телеканалі "Інтер" показали пологи. На такий експеримент зважилася 40-річна американка з Флориди. Жінка народила хлопчика, на ім'я Шон.

Автор: ene Asmussen from Pexels
  Американка народила хлопчика в прямому ефірі на телеканалі "Інтер".
Американка народила хлопчика в прямому ефірі на телеканалі "Інтер".

2018-го американська радіоведуча Кассіді Проктор також публічно народила, щоправда, під час ранкового шоу Spencer's Neighborhood на радіостанції The Arch в місті Сент-Луїс, США. Породілля зізналася, що рішення транслювати народження дитини було спонтанне, адже перейми почалися на два тижні раніше запланованого терміну.

Радіоведуча додала, що пологи в прямому ефірі стали логічним продовженням її щоденної роботи в шоу, оскільки вона ділиться зі слухачами всіма аспектами життя.

З кожним роком тенденція публічних пологів зростає. Процес появи нового життя перестав бути інтимною темою, яка не потребує зайвих очей. Про них не лише говорять чи показують по телебаченні, але й транслюють в соціальних мережах. Сучасні матусі народжують в прямому ефірі Іnstagram. При цьому в деталях розповідають іншим, що це таке і що на них чекає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекорд: жінка народила десятерню

В Україні пологи безкоштовні. Потрібні лише речі індивідуального користування для себе та малюка. Вимога сплатити благодійні внески чи ліки є незаконною.

Жінка має право народжувати у будь-якому державному або приватному закладі, незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання, та в будь-який час за бажанням змінити лікаря. Супроводжувати та підтримувати породіллю в пологовій залі може одна або дві людини: мати, чоловік, батько чи будь-яка інша близька людина.

В останній триместр вагітності медики радять тримати при собі документ, що засвідчує особу, обмінну карту вагітної, телефон з номерами рідних та лікаря, який спостерігає вагітність.

Для того, щоб пологи відбулися максимально безпечно для матері та дитини, кожна жінка має підготуватися до них фізично, психологічно та організаційно.

Права жінки під час пологів:

- медичний супровід на всіх етапах пологів;

- партнерські пологи;

- інформація про стан здоров'я породіллі та майбутньої дитини, результати аналізів тощо;

- пологи в індивідуальному залі;

- демедикалізація пологів. Породілля має право народити дитину в максимально природних умовах. Лікар повинен використовувати насамперед немедикаментозні засоби для знеболення;

- свобода дій. Кожна породілля може вільно пересуватися під час пологів, народжувати у зручній для себе позі;

- на забезпечення контакту "шкіра до шкіри". Акушерка повинна покласти малюка на живіт мами одразу після народження. Контакт "шкіра до шкіри" має тривати не менш як 2 год. у пологовій залі;

- індивідуальне перебування. У палаті має перебувати лише матір з новонародженою дитиною;

- грудне вигодовування. ВООЗ та ЮНІСЕФ рекомендують якнайшвидше почати грудне вигодовування, найкраще – протягом першої години життя малюка.

Лікарі невпинно нагадують про важливість та відповідальність пологів. Тому наголошують, що процес появи нового життя має проходити під чітким керівництвом акушера-гінеколога та іншого медичного персоналу. Народження дитини в домашніх умовах, без супроводу медиків, може призвести до фатальних наслідків.

Найпопулярніша блогерка України 26-річна Софія Стужук поділилася з підписниками в Instagram кадрами зі своїх домашніх пологів. Блогерка розповіла, що обох доньок народжувала вдома і про це не жалкує. На опублікованих фото є її покійний чоловік Дмитро Стужук та старший син Давид.

Зараз ви читаєте новину «Жінка народила в прямому ефірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути