пʼятниця, 21 червня 2019 16:31

Запах поту: Супрун розкрила вражаючі причини

Запах поту: Супрун розкрила вражаючі причини
На запах у жінок впливає прийом гормональних контрацептивів Фото: tochkazoru.pp.ua

Запах поту заважає людям працювати та жити. Вони стають боязкими та невпевненими у собі. На запах тіла впливає не лише спека, а раціон, гормони, генетика, емоційний стан. Також варто враховувати види бактерій, які живуть на шкірі, та косметичні засоби, якими користуваєтеся.

Залежно від емоційного стану людина пахне по-різному. А на запах у жінок може впливати прийом гормональних контрацептивів чи день циклу.

Про це розповіла Уляна Супрун у Фейсбук.

"На шкірі є потові екринові, потові апокринові та сальні залози. Перші активно працюють під час фізичних навантажень і коли спекотно. Цих залоз найбільше, і вони відкриваються безпосередньо на поверхню шкіри. Протоки апокринових залоз відкриваються у волосяний фолікулі. Ці залози починають активно працювати у період статевого дозрівання. Розташовані досить локально — у пахвових зонах, у зоні паху та навколо сосків. Вони ж активуються, коли ми переживаємо стрес, цим самим спричиняють так званий "емоційний піт".

Що впливає на запа тіла:

Раціон

Продукти із високим вмістом сірки - цибуля, часник, кольрабі чи навіть броколі негативно впливають на запах тіла. Алкоголь, велика кількість вуглеводів і спецій також роблять запах поту більш інтенсивним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розвіяла міфи про депресію

Бактерії та мікроорганізми

Вони живутьу верхніх шарах нашої шкіри - у пахвах стафілококи та коринебактерії. На їхнє різноманіття впливають застосування косметичних засобів та антиперспірантів. Залишаються ті, які можуть "витримати" дію засобів.

Діючою речовиною антиперспірантів найчастіше є солі алюмінію. Під час контакту з потом вони заліплюють потові залози. Як результат — виділення поту зменшується. Таким чином екринові залози досить легко заблокувати, але апокринові знешкодити важче. Саме тому антиперспіранти гірше рятують від "емоційного поту", що виникає через стрес.

Дезодоранти мають у своєму складі різні антимікробні речовини, що пригнічують ріст бактерій. Вони не захищають від поту, але можуть бути ефективнішими у подоланні неприємного запаху.

До кінця тижня буде лише спека буде лише рости. Температура повітря вдень досягатиме +30...+36 градусів. На Заході з 22 червня буде трохи свіжіше, +24...+29 градусів. У західних областях 21 червня будуть грозові дощі з градом і шквалами вітру.

Зливи можуть поширитися на Житомирщину, Вінниччину та на Одещину.

Зараз ви читаєте новину «Запах поту: Супрун розкрила вражаючі причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути