понеділок, 14 грудня 2015 16:30

Вода в пластикових пляшках викликає безпліддя і ожиріння - вчені

Вода в пластикових пляшках викликає безпліддя і ожиріння - вчені

Чиста вода - запорука здоров'я і гарного самопочуття. Її можна набирати в бюветах, замовляти додому в бутлях або просто купити в магазині. Щоправда, останній випадок може бути не завжди здоровим.

Американські вчені кажуть, що вода з пластикових пляшок може провокувати мігрені, безплідність і навіть ожиріння. Щоб дійти таких висновків, фахівці провели безліч експериментів на щурах. Отримані результати свідчать, що бісфенол А, який міститься в такій воді, стає причиною безпліддя та ожиріння, а також може викликати мігрень і проблеми з серцем.

Після проведених досліджень стало зрозуміло, що ця шкідлива речовина найбільший вплив має на нервову систему. Приміром, пацюки, на яких проводилося випробування, після частого вживання води з пластикових пляшок швидко втрачали тонус і активність. Крім того, їм постійно дошкуляла мігрень, тому вони намагалися сховатися від світла і шуму.

Вчені говорять, що якщо відмовитися від пластикових пляшок і посуду, можна якісно знизити рівень бісфенолу в організмі на 66% всього за чотири дні.

Зараз ви читаєте новину «Вода в пластикових пляшках викликає безпліддя і ожиріння - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути