Ексклюзиви
середа, 14 червня 2017 14:46

Який фрукт робить зуби міцнішими

Який фрукт робить зуби міцнішими
Завдяки винограду краще зчеплюється пломба з зубом Фото: en.molbuk.ua

Дослідники з Університету Іллінойсу довели, що речовини-флавоноїди з екстракту виноградних кісточок запобігає карієсу, зміцнюючи дентину - твердої тканини зуба. Також вони продовжують термін служби композитних пломб.

Дентин в основному складається з білка колагену. Композити повинні прикріплятися до дентину, але область, де вони з'єднуються, є слабким місцем. Через це пломби часто ламаються.

Читайте також: Названі продукти, які позбавляють зуби білизни

Пошкоджений колаген дентину здатний відновлюватися за допомогою флавоноїдів з виноградних кісточок. Тому вони захищають зуби від карієсу і забезпечують краще зчеплення пломби з поверхнею.

В Україні подорожчають стоматологічні послуги. Причиноює запуск Кабміном додаткової сертифікації якості медичного обладнання, виробленого у Європі. Відтепер весь європейський імпорт за однаковою процедурою перевірятимуть двічі – в Євросоюзі та у нас.

"Стоматологія – імпортозалежна галузь. В Україні дуже мало, на жаль, власних виробників. Дана процедура є дуже дорогою, вона може перенести свою вартість на кінцевий продукт", – пояснив президент Асоціації імпортерів і виробників стоматологічної продукції Микола Сліпченко.

Зараз ви читаєте новину «Який фрукт робить зуби міцнішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути