Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2017 09:50

Вчені створили перше в світі м'яке серце

Вчені створили перше в світі м'яке серце
Вчені створили замінник механічному серця з силікону Фото: ukr.media

Швейцарські вчені створили силіконове серце, яке рятує життя людям поки тим не знайшли донора серця. Воно дуже схоже на справжнє і м'яке на дотик.

Про це повідомляє DotMedHome.

"Ті що зараз використовуються насоси крові мають багато недоліків: їх механічні частини схильні до ускладнень, в той час як у пацієнта відсутній фізіологічний імпульс, який, як передбачається, має деякі наслідки для пацієнта. Ми хотіли створити штучне серце, яке максимально наближається до форми і функцій людського серця", - говорить Ніколас Кор, розробник серця.

М'яке штучне серце було створено з силікону з використанням технології 3D-друку і технології лиття воску. Його вага становить 390 грамів, а обсяг - 679 см3.

"Це силіконовий моноблок зі складною внутрішньою структурою. Це штучне серце має правий і лівий шлуночок, як і справжнє людське серце, хоча вони переділені не перегородкою, а додатковою камерою. Ця камера всмоктується і здувається стисненим повітрям для перекачування рідини з камер крові, що замінює скорочення м'язів людського серця", - пояснює доктор Кор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як операція на серці змінює життя: історії молодих пацієнтів

М'яке штучне серце рухається подібно до людського. Проте зараз воно може скорочуватися близько 3000 разів, що відповідає тривалості життя від половини до трьох чвертей години. Після цього матеріал більше не витримує деформації.

Вчені відзначили, що поки тільки провели перші випробування і покращають міцність на розтягнення матеріалу.

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили перше в світі м'яке серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути