вівторок, 13 лютого 2018 13:16

У кафе п'ять людей заразилися сальмонельозом

У кафе п'ять людей заразилися сальмонельозом
У кафе "Де Густо" п'ять людей заразилися сальмонельозом. Фото: novosti-n.org

12 лютого в Миколаєві зафіксували п'ять випадків захворювання на сальмонельоз. Усі ці люди їли їжу в кафе "Де Густо", яке знаходиться на вул. Будівельників, 3б.

Про це повідомляє видання "Новости-N".

Усі хворі госпіталізовані в Миколаївську обласну інфекційну лікарню. В кафе провели дезінфекцію. Взяті проби на аналізи страв і води, перевірені співробітники та їхні контакти. Результати аналізів поки не відомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали причину подорожчання ліків

Сальмонельоз – інфекційне захворювання, що вражає органи шлунково-кишкового тракту. Збудником сальмонельозу є бактерії роду сальмонела. Для хвороби характерний тяжкий перебіг, а ризик зараження хворобою досить високий.

В Одеській області зафіксували агресивний вид вірусу кору B3. Він провокує ускладнення та високий рівень захворюваності серед населення.

"Важка ситуація з кору ускладнюється тим, що в регіоні генотип вірусу відрізняється від усієї країни. Для нас надважливо, щоб максимальна кількість людей зробила щеплення. Взагалі, у травні 2017 року охоплення імунізацією становило лише 20 відсотків. Ми провели широкомасштабну інформаційну кампанію: ефіри, прес-конференції, робота в районах, у закладах освіти. Відтак, ми довели колективний імунітет до 93 відсотків. Зараз ми чекаємо ще додатково 9000 доз вакцини", - зазначив Степанов.

Зараз ви читаєте новину «У кафе п'ять людей заразилися сальмонельозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути