Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2017 14:06

Українці захворіли небезпечним вірусом на відомому курорті
7

Вірус Коксакі на курорті: в Туреччині захворіла сім'я українців
Фото: facebook.com
Вірус Коксакі на курорті: в Туреччині захворіла сім'я українців
Вірус Коксакі на курорті: в Туреччині захворіла сім'я українців
Вірус Коксакі на курорті: в Туреччині захворіла сім'я українців
Вірус Коксакі на курорті: в Туреччині захворіла сім'я українців

Українські туристи у турецькому місті Анталья підхопили вірус Коксакі.

Про це написав у Facebook український політик Віталій Купрій, який є другом постраждалої сім'ї.

"Зараз у Туреччині. Приїхали 20.07, на третій день молодша дитина захворіла вірусом Коксакі, але тоді лікарі не сказали, що це. Після цього перехворіли всі, хворію зараз я. Форма хвороби страшна: 4 дні температура 40, потім висип розміром з горох по всьому тілу і лопає, не сплю третій день плюс діарея. І таке було з усіма членами сім'ї. Вірус заразний. Інкубаційний період від 10 днів до місяця. Заразитися можна повітряно-крапельним шляхом. І ми їдемо в Київ 03.08", - пише хворий.

Він також додає, що "готель викручується і не визнає нічого".

"Оскільки вірус може масово потрапити в Україну на загальному літаку і ніхто нічого не робить, звертаюся до консула за допомогою, але хочу, щоб усі також знали про проблему", - додає потерпілий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Туреччині зараз епідемія" - туристка розповіла про небезпечний вірус

Вірус Коксакі відноситься до збудника дитячих інфекцій. Він викликає вірусний інфекційний процес - ентеровірусний стоматит з екзантемою. Переважно проявляється порушенням роботи кишечника, діареєю, загальною інтоксикацією і характерною висипкою. Перебіг інфекційного процесу в цілому сприятливий, але бувають випадки розвитку млявих паралічів, ураження оболонок головного мозку.

Час від зараження до розвитку перших симптомів становить від 2 до 10 днів. Початок захворювання гострий, з підйомом температури тіла до 39°С, різким погіршенням загального самопочуття, болем у м'язах і головним болем. Зазвичай така симптоматика відповідає вірусам - масовий вихід вірусних частинок у системний кровотік. Загальна інтоксикація у дитячому віці характеризує практично всі інфекційні захворювання.

Симптоми:

1. Поява маленьких хворобливих бульбашок і виразок (до 2 мм у діаметрі) на слизовій оболонці рота і на внутрішній поверхні щік.

2. Формування невеликих бульбашок з рідиною на долонях, підошовних поверхнях стоп, між пальцями. Такі елементи висипу нагадують вітрянку. Потім вони в невеликій кількості можуть з'являтися на шкірі рук (передпліччі) і сідниць.

3.Температура тримається кілька днів, потім нормалізується (за умови класичного перебігу інфекції).

4. Диспепсичний синдром - розвиток проносу, блювоти. Пронос може бути до 5-10 разів на день, при цьому рідкий, водянистий без патологічних домішок (кров, слиз або гній).

Зараз ви читаєте новину «Українці захворіли небезпечним вірусом на відомому курорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути