Ексклюзиви
понеділок, 15 липня 2019 22:41

Україна очолила антирейтинг

Україна очолила антирейтинг
У минулому році в Україні було найбільше випадків спалаху кору. Фото: Shutterstock

Україна перша у списку країн з найбільшою поширеністю випадків захворювання на кір у 2018 році.

"Хоча країні зараз вдалося досягти понад 90%-го рівня охоплення малюків вакцинацією від кору, впродовж багатьох років рівень імунізації був дуже низьким. Відтак, велика кількість дітей старшого віку та дорослих ризикують захворіти. У деяких інших країнах з високим рівнем захворюваності та високим охопленням вакцинацією є значні групи людей, які пропустили вакцину проти кору в минулому. Це показує, як низький рівень охоплення вакцинацію у попередні періоди або наявність спільнот осіб, які не мають щеплення, можуть викликати смертельні спалахи", - повідомляє міжнародна організація Дитячий фонд ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідемія кору повертається

Рівень охоплення першою дозою щеплення від кору у 2010 році становив в Україні 56%, у 2018 - 91%. До 10-ти країн з найбільшою поширеністю захворювання на кір увійшли також Демократична Республіка Конго, Мадагаскар, Ліберія, Сомалі, Сербія, Грузія, Албанія, Ємен і Румунія.

У 2018 році в світі було зареєстровано майже 350 тисяч випадків кору, що більш ніж удвічі перевищує цей показник у 2017 році.

З початку року в Україні на кір захворіли 43 783 людини. Від ускладнень кору померли 16 осіб, повідомили у Центрі громадського здоров'я МОЗ України.

Зараз ви читаєте новину «Україна очолила антирейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути