Ексклюзиви
четвер, 29 червня 2017 16:03

Створили унікальний пластир, який захищає від грипу

Створили унікальний пластир, який захищає від грипу
Пластир від грипу безболісно вводить вакцину Фото: bbc.com

Американські вчені з Університету Еморі і Технологічного інституту Джорджії провели перші випробування пластиру, який може замінити вакцину від грипу. Завдяки мікроскопічним голкам він поставляє ліки в організм без болю.

Про це повідомляє ВВС.

Пластир містить капсулу з вакциною. На стороні, яка прилягає до шкіри, розташовані ряди маленьких голок, які вводять вакцину і розчиняються.

"Якщо ви збільшите масштаб під мікроскопом, то побачите, що це мікроскопічно маленькі голки, які безболісно прорізають шкіру", - розповів професор Марк Праушніц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не захворіти влітку на грип

Пластир був перевірений на добровольцях, більшість з яких сказали, що використання було безболісним, але у деяких спостерігалися легкі побічні ефекти - почервоніння і свербіж в області шкіри, де він був застосований. Ці симптоми пропали протягом декількох днів.

"Це дослідження є важливим кроком на шляху до кращого способу доставки майбутніх вакцин", - зазначив Джон Едмундс, фахівець з інфекційних захворювань Лондонської школи гігієни і тропічної медицини.

Вчені розробили протираковий пластир, який не тільки перешкоджає виникнення ракової пухлини, а й поширення ракових клітин. У його склад входить гідрогель. Усередині пластиру знаходяться золоті наностержні, усередині яких розташовані хіміотерапевтичні препарати. При нагріванні вміст стрижнів виділяється назовні і надає позитивний ефект.

Зараз ви читаєте новину «Створили унікальний пластир, який захищає від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути