Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 12:48

"Спорт допомагає особливим дітям розвивати моторику" - експерт розвіяв міфи про аутизм
15

Фото: Олег БОЖКО

Днями в Києві відбувся перший зимовий забіг 50 дітей з аутизмом проекту KidsAutismGames. Особливі діти віком від 3 до 13 років подолали дистанцію, пробігши 800 метрів. На жаль, в Україні поки далеко не всі батьки долучають до спорту дітей з особливостями.

Багато батьків думають: раз у дитини є якісь вроджені вади, тоді їй складно буде займатися спортом. Але фахівці впевнені: все якраз навпаки.

Автор: Олег БОЖКО
 

Інна Сергієнко, консул "Аутизм-Європа", засновник фонду "Дитина з майбутнім" нагадує: будь-яка дитина, в тому числі з ментальними особливостями - це, перш за все, дитина. А для будь-якої дитини спорт, біг, стрибки, активні ігри - це розвиток, як фізичний так і ментальний.

Автор: Олег БОЖКО
 

"Тому для дітей з особливостями розвитку, в тому числі - дітей з аутизмом, заняття спортом не просто корисні, вони потрібні! Спорт також сприяє розвитку комунікації, вірі в себе, вмінню ставити цілі і досягати результатів. Ми дуже сподіваємося, що спортивні проекти для дітей з аутизмом та іншими особливостями будуть розширюватися і з'являтися по всій Україні".

Фахівець радить батькам не боятися занять спортом особливої дитини. За її словами, для цього перш за все треба знайти такі спортивні заняття, які будуть подобатися самій дитині. Таке обов'язково на перших порах проходити заняття разом з дітьми.

Автор: Олег БОЖКО
 

З Інною Сергієнко згодна Наталія Мартіашвілі - директор фонду Sport for Peace. Вона тренувала дітей для марафону.

Спеціаліст розвінчала міф про те, що спорт особливим дітям важливий не так, як здоровим. За її словами, спорт дітям з аутизмом допомагає розвиватися набагато краще, ніж при пасивному способі життя.

Автор: Олег БОЖКО
 

"По змінах на практиці за чотири місяці занять всі діти стали більш соціальні і з задоволенням беруть участь в масових бігових заходах, спокійно приймають чужих людей, нові місця і гучні звуки", - говорить Наталя.

Автор: Олег БОЖКО
 

В рамках проекту KidsAutismGames щотижня професійні тренери допомагають тренуватися близько 60 дітей з аутизмом. Тренування були розроблені спеціально, щоб через ігрові змагання навчити дітей взаємодіяти між собою, розвинути моторику, поліпшити фізичний стан дітей і прищепити їм любов до занять спортом.

Зараз ви читаєте новину «"Спорт допомагає особливим дітям розвивати моторику" - експерт розвіяв міфи про аутизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути