пʼятниця, 17 листопада 2017 05:28

Шість основних причин інтимних проблем

Шість основних причин інтимних проблем
Надмірна вага і стрес впливають на сексуальне здоров'я. Фото twitter.com

Вчені з'ясували шість основних причин інтимних проблем в шлюбі. Стрес і надмірна вага увійшли до цього списку.

Про це повідомляє Prevention.

Якщо у вас чи партнера з'явились проблеми із сексуальним здоров'ям, то не не означає, що хтось із вас розлюбив другу половинку або завів роман на стороні. Причини зниження лібідо можуть виявитися вельми несподіваними.

1. Медикаменти. За даними Міжнародного товариства сексуальної медицини, багато медикаментів можуть знижувати як жіноче, так і чоловіче лібідо: від препаратів для зниження артеріального тиску до засобів для відновлення спортсменів після тренувань. Також до групи медикаментів, що знижують статевий потяг, входять антидепресанти та інші препарати, що впливають на настрій.

2. Надмірна вага. Зайві кілограми можуть позначатися на сексуальному житті. Надмірна вага може знижувати рівень циркулюючого тестостерону, а значить - пригнічувати сексуальне бажання. Якщо вас турбують інтимні проблеми, розрахуйте свою індивідуальну норму ваги і спробуйте скинути зайве.

3. Батьківський стрес. Згідно з дослідженнями вчених з Університету Пенсильванії, зниження лібідо може бути пов'язано зі стресом, який батьки відчувають при вихованні дітей. Особливо це характерно для жінок. Постійне переживання про благополуччя дитини не дає розслабитися і знижує лібідо. Постарайтеся більше думати про хороше, присвячувати час не тільки дітям, а й собі, балувати себе. Тоді сексуальне бажання обов'язково повернеться.

4. Занадто пізні тренування. Нестача сну знижує вироблення тестостерону в організмі, викликає поганий настрій і депресію. Все це веде до зниження лібідо. Якщо ви займаєтеся спортом пізно ввечері, практично перед сном, вам стає важко заснути і пів ночі ви просто ворочаєтеся в ліжку. Намагайтеся тренуватися вранці або вдень, а безпосередньо перед сном уникайте переїдання і вживання алкоголю. Тоді сон буде міцним, а сексуальне бажання - сильним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий секс в СРСР був у фільмах.

5. Брак вітаміну D. Численні дослідження показують, що до зниження статевого потягу призводить депресія. А депресії нерідко викликає нестача вітаміну D в організмі. Крім того, німецькі дослідники виявили, що чоловіки, які отримують більше вітаміну D, мають більш високий рівень тестостерону.

6. Проблеми в стосунках. Якщо між вами і вашим партнером виникли якісь непорозуміння, конфлікти або скандали, це, звичайно ж, вплине на сексуальне життя. Постарайтеся розібратися в стосунках, розкажіть одне одному про свої потреби або претензії, поговоріть спокійно і спробуйте зрозуміти думку коханої людини. Якщо вам складно прийти до компромісу самостійно, зверніться до психолога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помідори шкідливі для організму.

Одне з останніх досліджень вчених показало, що манго – не тільки смачний екзотичних фрукт, але і вельми корисний для здоров'я серця.

Зараз ви читаєте новину «Шість основних причин інтимних проблем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути