Після закінчення посту не можна різко об'їдатися святковими стравами. Організм має перебудуватися на нову їжу. Щоб різдвяне застілля не закінчилося трагедією, треба правильно вийти з посту.
Як це зробити, розповів столичний дієтолог Борис Скачко.
"Від різкої зміни раціону страждає вся травна система. Найчуттєвішою до переїдання є підшлункова залоза, що викликає загострення панкреатиту. Його мають половина людей старших 30 років. Це як із діабетом. Коли хворі, маючи недугу, не знають про свій діагноз. Підшлункова залоза — панянка терпляча й не завжди проявляється болем.
5 порад дієтолога:
1. Не можна перевантажувати організм, тому поступово вводять в раціон страви з м'яса, риби, молока
2. Перед прийомом їжі випити теплої води. Так шлунок заспокоїться, зменшиться відчуття голоду й не доведеться заїдати його всім підряд.
3. Корисно пити кефір і йогурт, які допоможуть організму звикнути до непісної їжі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 секрети, що вбережуть від вранішнього похмілля
4. Білкові страви в шлунку були перші. Тому найкращими стравами на початку вечері є шматок запеченої чи тушкованої свинини, яловичини, курки, індички чи кролика. Але не ковбаса.
5. Салати з майонезом під час святкового застілля слід їсти після курятини, каші та риби.
Коментарі