Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2015 13:22

Партнерські пологи: "за" і "проти"

Партнерські пологи: "за" і "проти"
фото: medweb.ru

В останні кілька років все більше чоловіків виявляють бажання бути присутнім на пологах. За словами психологів, це дуже зближує подружжя, але в деяких випадках і віддаляє їх один від одного.

Все залежить від самого чоловіка, його бажання і психологічної підготовки перенести пологи з дружиною. Лікарі радять жінці попередньо добре обміркувати, чи варто кликати коханого чоловіка на пологи.

Likar.info виділяє чотири основних переваги перебування чоловіка на пологах. Зокрема, багаторічні дослідження показують: присутність чоловіка на пологах здатне знизити кількість ускладнень. Цьому є ряд пояснень. У першу чергу, присутність чоловіка - це дуже серйозна моральна підтримка. Під час пологів чоловік знаходить потрібні слова, допомагаючи дружині заспокоїтися. Крім того, допомога чоловіка - не тільки моральна. Якщо чоловік підготується до пологів заздалегідь, то він зможе зробити розслабляючий і знеболюючий масаж.

Часто під час пологів жінки стикаються зі строгістю або навіть грубістю лікарів. Турботливий чоловік під час пологів не дозволить лікарям поводитися з вами неввічливо. Чоловік захистить вас і повністю проконтролює процес, заспокоїть і зніме нервову напругу.

Деякі психологи вважають, що батькові важливо встановити контакт з дитиною вже з перших хвилин після народження. Вважається, що такий зв'язок буде набагато міцнішим.

Після партнерських пологів, як правило, відносини між чоловіком і дружиною стають ще ближчими. Чоловік, побачивши, через які випробування вам довелося пройти, буде цінувати вас ще більше. Ви сильніше зблизитеся й будете краще довіряти один одному.

Отже, дізнавшись про всі переваги і недоліки присутності чоловіка на пологах, вам слід задати три прості питання, для того щоб прийняти правильне рішення. Чи справді у вашого чоловіка є бажання бути присутнім на пологах, чи готовий ваш чоловік психологічно перенести з вами всі "принади" пологів і чи справді присутність чоловіка на пологах заспокоїть вас або навпаки - стане дратівливим чинником.

Якщо ваш чоловік не горить бажанням бути присутнім на пологах, не варто сильно зневірятися. Завжди є інші варіанти. Коли вам потрібна підтримка близької людини, то це може бути мама або краща подруга.

Зараз ви читаєте новину «Партнерські пологи: "за" і "проти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути