середа, 20 листопада 2019 11:15

Озвучили симптоми, які вказують на близьку смерть людини

Озвучили симптоми, які вказують на близьку смерть людини
Напади сильного головного болю та двоїння в очах можуть виявитися провісниками смерті Фото: Жіночий журнал Good House

Напади сильного головного болю та двоїння в очах можуть виявитися провісниками смерті.

Про це заявив лікар і телеведучий Олександр М'ясников, пише УНІАН.

Терміново проконсультуватися з лікарем слід при виникненні болю в грудях і раптовій слабкості, особливо якщо це супроводжується задишкою і рясним потовиділенням.

М'ясников пояснив, що саме так проявляє себе інфаркт. На порятунок такого пацієнта відводиться дві години, тому зволікати з викликом швидкої допомоги не можна.

Про захворювання серця говорить задишка, яка з'являється без емоційних і фізичних навантажень. Передвісником смерті може також стати запаморочення, що супроводжується двоїнням в очах. Це симптоми, які характерні для менінгіту й розсіяного склерозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після інсульту доводиться всього вчитися наново — поради лікаря

Небезпечні напади сильного головного болю. Вони можуть свідчити про аневризм, онкологію та менінгіт. Останнім смертельно небезпечним симптомом є різкий біль у животі, що супроводжується нудотою і блювотою. Таким чином проявляється безліч небезпечних захворювань — панкреатит, тромбоз, інфекції, апендицит й миготлива аритмія.

Напередодні смерті люди частіше впадають в депресію. Особливо сильні її прояви в останній місяць життя. Учені прослідковували життя 3274 літніх людей різної статі, які погодилися взяти участь в експерименті. Спершу заповнювали анкети, де вказували наявні в них психічні проблеми, рівень доходів і освіти, повідомили в U-NEWS із посиланням на Журнал Американського товариства геріатрії. За результатами, на останніх місяцях життя у 59% опитаних з'явилося багато симптомів, які свідчили про сильну депресію.

Зараз ви читаєте новину «Озвучили симптоми, які вказують на близьку смерть людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути