вівторок, 04 травня 2021 15:26

Назвали продукти, які шкідливо їсти часто

  Деякі улюблені продукти не варто їсти щодня
Деякі улюблені продукти не варто їсти щодня

Раціон харчування повинен бути корисним і правильно збалансованим, щоб організм збагачувався різними вітамінами і речовинами. Але є продукти, які не варто вживати щодня, тому що вони можуть зашкодити здоров'ю.

М'ясо на грилі

Незважаючи на те, що в м'ясі знаходиться багато білка і при правильному приготуванні воно зберігає низьку калорійність, вживати його щодня не варто. Готуючись на грилі цей продукт накопичує гетероциклічні аміни - сполуки, які можуть підвищити ризик розвитку онкологічних захворювань. А ось інші способи приготування м'яса менш небезпечні.

Копчена риба

Регулярне вживання копченої риби може негативно позначитися на здоров'ї людини. По-перше, в процесі копчення знищуються не всі паразити, особливо, якщо не дотримуватися певних правил приготування. По-друге, при копченні в рибі утворюються небезпечні канцерогени, які можуть викликати серйозні захворювання.

Тунець

Незважаючи на те, що тунець містить багато магнію, заліза та інших елементів, цей вид риби швидко акумулює ртуть з навколишнього середовища. Через це щоденне вживання тунця може призвести до серцевих проблем.

Гриби

Це досить важка їжа, яка повільно перетравлюється через вміст хітину - органічної речовини, яка може уповільнити виділення шлункового соку. Цим продуктом не можна зловживати людям, у яких є проблеми зі шлунком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити травневі свята без наслідків для шлунка: поради дієтолога

Кокосове масло

Цей продукт містить тригліцериди - різновид жирів, які можуть знизити рівень загального холестерину і тим самим нашкодити роботі серцево-судинної системи, а також викликати авітаміноз і порушення гормонального фону.

В Україні все популярнішим стає здорове харчування. Це запорука хорошого самопочуття, позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги. До того ж у наш час корисна їжа дуже смачна. Доказом є боули – сучасний тренд здорового харчування, коли на тарілку накладали різні продукти.

Незвична страва прийшла до нас зі Сходу. Там її ще називають "чашею Будди" (Buddha bowl).

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які шкідливо їсти часто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути