понеділок, 11 грудня 2017 05:25

Назвали найнебезпечніший тип ожиріння в чоловіків і жінок

Назвали найнебезпечніший тип ожиріння в чоловіків і жінок
Ожиріння в чоловіків і жінок по різному впливає на чоловіків та жінок. Фото: YouTube

Американські вчені встановили, що ожиріння в чоловіків і жінок суттєво відрізняється. Хвороба по різному впливає на організми.

Автори проекту проаналізували стан здоров'я чоловіків і жінок, які мають зайву вагу і ожиріння. Крім зважування і здачі аналізів добровольці пройшли КТ і МРТ сканування, а також магнітно-резонансну спектроскопію. В результаті зробили висновок про те, що тип жировідкладення впливає на ризик можливого інфаркту - у чоловіків і жінок ці типи відрізняються, пише newsyou.info.

У чоловіків загрозу серцю несе вісцеральний жир - той, що розташований безпосередньо під шкірою. Для жінок шкідливим є ектопічне ожиріння, при якому жир починає облягати внутрішні органи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли спосіб їсти і не набирати вагу

У людей з однаковою масою тіла ймовірність інфаркту може сильно відрізнятися в залежності від генетики, способу життя і харчування, а також від розподілу жиру в організмі.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 58% українців мають надлишкову вагу. З 1990 року цей показник зріс на 6%. До факторів ризику, які провокують ожиріння, відносять низьку якість продуктів харчування та малорухливий спосіб життя.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнебезпечніший тип ожиріння в чоловіків і жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути